MATYÓFÖLDI FOLKLÓRFESZTIVÁL

2020-ban augusztus 7-9. között kerül megrendezésre a mezőkövesdiek és az idelátogatók egyik legkedveltebb kulturális eseménye. A Matyóföldi Folklórfesztivál három napon át látványos néptáncműsorok, koncertek, táncházak, kézműves bemutatók és finom falatok kínálatával várja az érdeklődőket! Az idei fesztivál Kanada, Ecuador, Szlovákia, Németország vendég együtteseit várja a magyar fellépők mellett.

TÁNCOSAINK országszerte

A Matyó Néptáncegyüttes tagjai Orosz László és Velner Anna vezetésével lázasan készülnek a 2020. év kihívásaira. Ott lesznek a Mohácsi Busójárás, az Utazás Kiállítás, a Matyó Húsvét, a Zalai Kamaratánc Fesztivál, a Summerfest Szigetszentmiklós, a Matyóföldi Folklórfesztivál és még számos más rendezvény műsorában.

HUNGARIKUM

A Matyó népművészet az UNESCO Reprezentatív Listája mellett 2013-tól már a Hungarikumok Gyűjteményében is szerepel. Büszkék vagyunk őseinkre és a kultúrát tovább éltetőkre egyaránt!

Kisjankó Bori Hímzőpályázat

Különdíjak adományozása az Országos Kisjankó Bori Hímzőpályázaton szakmai program megvalósítását 2019. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta

Matyóföldi Folklórfesztivál

Galéria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_1..jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_2.jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_3.jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_4.jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_5.jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / SZ_6.jpgGaléria - Matyóföldi Folklórfesztivál / Fesztival_jarat.jpg