MATYÓFÖLDI FOLKLÓRFESZTIVÁL

2017-ben augusztus 4-6. között kerül megrendezésre a mezőkövesdiek és az idelátogatók egyik legkedveltebb kulturális eseménye. A Matyóföldi Folklórfesztivál három napon át látványos néptáncműsorok, koncertek, táncházak, kézműves bemutatók és finom falatok kínálatával várja az érdeklődőket! Az idei fesztivál Mexikó, Szardínia, Németország vendég együtteseit várja a magyar fellépők mellett.

HUNGARIKUM

A Matyó népművészet az UNESCO Reprezentatív Listája mellett 2013-tól a Hungarikumok Gyűjteményében is szerepel. Büszkék vagyunk őseinkre és a kultúrát tovább éltetőkre egyaránt!

TÁNCOSAINK TÖRÖKORSZÁGBAN

A Matyó Néptáncegyüttes lázasan készült a törökországi Bursa városban július közepén megrendezésre kerülő 10 napos Nemzetközi Folklórfesztiválra. Az eredmény nem maradt el, táncosaink 23 ország folklór együttesei közül a rangos Bronz helyezést érték el. A nagyszerű teljesítményhez minden közreműködőnek gratulálunk!

Webáruház és bolt

Egyesületi tagjaink igényes, zsűrizett alkotásai megvásárolhatók a Matyó Múzeum épületében található Népművészeti Boltban. Itt kaphatók az egyesület varróműhelyében készült nagy sikerű "100 RÓZSÁS TEXTIL ÉKSZER KOLLEKCIÓ" darabjai is.

Cím: Mezőkövesd, Szent László tér 8.

Webáruházunk is hamarosan megnyitja "kapuit"!